Blogopmaak

Niks voor mij! Bloggen? Echt niet! Bloggen maar! Reis ervaringen delen, met kinderen wildkamperen. Wel of niet doen?

info@digitalnomadbear.com

Niks voor mij! Bloggen? Echt niet!


Ja, dan lees je hier en daar een blog. Denk je nog steeds, toch maar niet! Maar ik ben iemand van de belevingen, de ervaringen, ontdekken en doen! Daar ga ik graag voor! Hier kom je verder mee! Bloggen maar! Reis ervaringen delen, met kinderen wildkamperen. Wel of niet doen?


Tijdens een beleving en samen op avontuur ontstaat er ook een verbinding met de mensen waarmee je dit kunt delen. Een blijvende herinnering! Hier kun je jaren later nog met elkaar van nagenieten.


Gebeurt er iets negatiefs onderweg of gewoon thuis in Nederland. Dit blijft totaal niet hangen, gek eigenlijk, je zou toch denken dat dit een ervaring is en iets blijvends. Bij mij niet, wanneer mensen dan vragen 'Hoe ging het?', vertel ik de leuke dingen. Totaal niet om het minder leuke moment weg te stoppen en er niet over te hebben. Het is een moment en dit moment is geweest, NEXT! Terwijl een beleving tijdens een mooi avontuur met ons gezin tijdens een verre reis, ja deze blijven ingegraveerd in mijn geheugen! Elke keer weer, maak ik een vreugdesprongetje bij het denken aan een mooie verre reis met ons gezin.


Deze momenten vormen elkaar, hier mee zijn wij nog meer met elkaar verbonden en groeien wij steeds dichter naar elkaar toe. Komt er iets op ons pad waarvan wij de eerste keer schrikken en even een moment moeten nemen om het te verwerken. Zo maakt dit ons sterker en weten wij hoe wij hier mee om willen gaan. Wat is wel mogelijk en hoe komen we daar. Heerlijk hoe iedereen zijn mening geeft en overal iets voor te zeggen is.


Op zoek naar een wildkampeerplek per kano, tot onze ontdekking niet de ideale plek, BAH! Dit is het niet! Hier willen wij NIET wildkamperen.

Allemaal supermoe, JA dat hadden ze ons al uitgelegd, 'LET OP! Denk niet we gaan zo lekker tijdens de kanotocht. Denk aan de overgang van een rivier naar een te groot meer met op het einde van de middag veel wind, golven en openvlakte'. Ja, dan opeens komt de ervaring binnen welke je eerst moet ervaren voor dat je het verhaal gaat geloven, waar de ervaringsdeskundige je voor probeerde te waarschuwen. Haha te mooi dit, we blijven mensen, gaan toch voor het doen en dan ervaren dat het toch wel zo is. Dus ja, wij allemaal te moe en nu dus geen mooie fijne wildkampeer plek GETVER! Ok, ik denk meteen zelf laten wij verder gaan, graag naar een mooie bestemming voor onze tent om te genieten van wat wij hebben ervaren deze dag en dan graag bij het kampvuur! Met het idee JA hier hebben wij naar toe gevaren. Dit is de bedoeling!


Ok wat denken jullie meiden, wat willen jullie op dit moment? Meiden in dit stukje tekst zijn onze twee medereizigers, onze dochters.

Gaan wij op deze plek wildkamperen of gaan wij nog iets verder met het idee dat wij niet weten wat er gaat komen en wij misschien wel nog een uur mogen kanoën om daar te komen met het idee dat er een veel fijnere bestemming zal zijn? De meiden gaven allebei aan om verder te willen, ook met een mooie uitleg! Laten wij doorgaan! Hier kunnen wij NIET lekker zwemmen en hebben wij GEEN fijn uitzicht. Super, dit dacht ik zelf ook, fijn om met zijn viertjes door te willen gaan, ondanks dat we niet weten waarvoor we het doen en misschien weer terug moeten. Spannend ook wel om deze uitdaging met elkaar te mogen ervaren. We gaan ervoor! We willen door! Ontdekken!


Ja en dan extra kilometers over het te grote meer. En wat je dan aan de linkerkant mag ervaren, het kan dus toch! Een te mooie wildkampeer plek waar je op hoopte! Jeetje super dat wij door gingen en nu deze plek mogen ervaren! Zelfs een mooie plek om aan te leggen met onze twee kano's. Met uitzicht en ruimte om te zwemmen. TOP!


Waren wij in Nederland gebleven dan waren er vast momenten geweest waar je iets van kan leren. Een voorbeeld moment zoals tijdens die vierdaagse kanotocht. Dit zijn momenten om te ontdekken door het aan te gaan, te merken dat dit ook kan en je maar weinig nodig hebt voor een fijne reis. Twee kano's en vier waterdichte tonnen, een tent en een kookstelletje. Verder kom je samen tot mooie ontdekkingen. Toch anders dan op de camping. Wat een vrijheid kun je dan ervaren, in Zweden mag je overal wildkamperen, neem wel al je afval weer mee en laat het netjes achter.


Stil he? Hoor je dat? NEE! ik hoor niks? Wat een rust! Geen geluid van autowegen. De enige geluiden komen uit de natuur, van vogels en andere dieren. Dit is een ervaring waard!

Doorzetten, iets moois wat je moet doen! Zo weet ik zeker dat er uit deze blog ook iets moois kan ontstaan.
Bloggen maar!

Ga jij binnenkort ook wildkamperen met kinderen of ben je benieuwd geworden?
Lees hieronder ons reisverslag!

Amsterdam, (Schiphol Airport) - Gothenburg, (Landvetter Airport)


Onze route start in Åmål, Zweden


Airbnb - Korsbyn 301, 662 91 Åmål, Zweden


Hier hadden wij een typisch Zweeds huisje, een fijne plek om onze reis te beginnen.

Plek om heerlijk in de ruime tuin te eten aan de picknicktafel en een avond duik te nemen in het meer grenzend aan de tuin van het verblijf. Wij verbleven hier twee nachten. Vanuit hier konden wij naar Bengtsfors om de spoorfiets activiteit te ervaren. Te boeken via https://www.dvvj.se/en/. Wanneer je graag met zijn vieren gebruik wil maken van de tandemspoorfiets is het verstandig om dit van tevoren te boeken. Zo ook bij een één persoonsspoorfiets is het fijn om zeker te weten dat je gebruik kunt maken van de spoorfiets tijdens je verblijf in Zweden. Wij gebruikte geen tandemspoorfiets, deze was al bezet. Achteraf eigenlijk geen probleem, de tandemspoorfiets is twee keer zo zwaar wanneer iemand je passeert bij het aftillen van de spoorfiets op de terug rit. Nu kon een iemand fietsen, de andere persoon zat op het bankje ernaast van het uitzicht te genieten en zo konden we elkaar afwisselen tijdens de rit. Aanrader! Ook extra leuk om te doen met kinderen, zo kunnen de kinderen lekker bewegen onderweg. Tussen door is er plek om een heerlijke frisse duik te maken en lekker te zwemmen. De route is ongeveer 40 kilometer lang en loopt van Bengtsfors naar Årjäng. Wij gingen niet de hele route af, wij fietste ongeveer 20 km. Je kan dit ook combineren met een kanotocht op het nabijgelegen meer.

Vanuit Åmål gingen wij verder richting Svanskog. Hier start onze vierdaagse kano tocht.


Kano - Kanu Center Svanskog (route B3) Te boeken via https://www.motorboot-kanu-verleih.de/.


Let erop dat wanneer je daar aankomt het best even kan duren voor je ook echt gaat starten. De eerste mensen bij aankomst krijgen voorrang. Ongeacht of er een tijd van tevoren is afgesproken van aankomst. Wel handig om te weten dat er plek is en een kano met extra materiaal voor vertrek. Qua tijd heb je een beetje geduld nodig. Verder is het erg goed geregeld en komen zij je op de laatste dag ophalen waar je wil. Natuurlijk in overleg.

Zo konden wij ook nog een extra kookstelletje krijgen. Misschien handig om te weten dat in Zweden andere gasstelletjes gebruikt worden. Hier moesten wij best naar zoeken in Zweden. Vandaar de tip!

Deze plek hadden wij niet willen missen! Het resultaat van doorzetten en met elkaar kijken wat wel mogelijk is!

Altijd al eens willen doen, wildkamperen tussen de hooibalen bij de boer. CHECK!

Openlucht zwemplek tijdens onze kano tour.

Airbnb - 59.143574, 12.752710 - Boerderijhuis - Kallskog Hammarsborg, 661 94 Säffle, Zweden


Vriendelijk, gastvrij en zelfgebakken kaneelcakejes tijdens een kop koffie 's morgens bij de eigenaren in de tuin. Op uitnodiging om samen een kop koffie te drinken met de eigenaren. Zo was dit ons tweede verblijf via Airbnb waarvan de mensen een vrijstaand Zweeds huisje verhuurden in hun eigen tuin. Bij vragen over de omgeving is dit superfijn en vanwege de ruimte om de huisjes heen merk je ook niet dat zij er zijn.

Mooi om zo ook de lokale mensen te spreken over hun leven in Zweden. De dag ervoor bij aankomst kregen de meiden een rondleiding door de tuin, met uitleg welk fruit zij mochten plukken om op te eten. Aardbeien en frambozen, Mmm lekker.

De slaapzolder was een groot succes bij de meiden. Zij hoopte al op een trap in het volgende huisje. Check! Erg netjes en alles was aanwezig! Extra fijn na een vierdaagse kanotocht en wildkamperen. De tuin werd goed gebruikt, leuke schommel en heerlijk de ruimte in het gras om een stopdans spelletje te doen. Wat een lol toen de meiden zelf ontdekte bij het kiezen van een kleur. De kleur groen, haha, opeens het besef dat zij op het groene gras staan en tegelijkertijd naar het gras bukken om de kleur groen aan te tikken. Te grappig! Heerlijk de rust en ons samen zijn. Toplocatie en top verhuurders! Aanrader!

Varmland Moose Park - https://moose-world.se/


Elanden park. Superleuk en leerzaam om met kinderen te doen. Jeetje en wat een enthousiasme stralen deze eigenaren uit zeg! Heerlijke ervaring! Echt een toevoeging aan je verblijf in Zweden.


Vlot bouwen - De camping ligt net ten noorden van Stöllet waar de wegen E45 en Rv62 en Klarälven samenkomen, in de gemeente Torsby, Värmland. https://www.vildmark.se/


Hier konden de meiden gezellig met andere kinderen spelen op de camping, superleuke afwisseling tijdens onze reis in Zweden.

's Morgens vroeg ging het spelen alweer door, konden zij aan de picknicktafel in het midden van het grasveld samen ontbijten en een paar Zwitserse woordjes leren en zo ook meteen een paar Nederlandse woordjes terug leren aan de Zwitserse kinderen. Te leuk om ook dit mee te pakken tijdens onze reis in Zweden.

Het vlot bouwen zelf is ook al een fijne ervaring! Lekker bezig zijn met elkaar! Ja, dan is het vlot klaar en varen maar! Gek idee is het wel zo het water over met een zelf gebouwen vlot. Geen idee waar je gaat eindigen de dag zelf en je volgende bestemming zal zijn. Wel konden wij de nacht ervoor onze tipitent uit testen, groot succes! Deze konden wij huren voor onze vlot ervaring. Er zit een duidelijke omschrijving bij de tent. Hoe de tent op te zetten. Erg ruim binnen in de tent. De buitenlucht deed ons ook erg goed. De meiden sliepen veel langer uit dan anders.

Sunne Sommerland - https://www.sunnesommarland.se/


Deze plek wil je niet missen wanneer je reist met kinderen! Jeetje wat gingen de kinderen los, OK wij als ouders gingen volop mee in deze gekte. Vooral samen met een grote zwemband alle glijbanen af, gaf veel lol! Keus genoeg en voor iedereen wat.


Vanwege het zwemparadijs (lees glijbanenparadijs) stonden wij ook op de camping naast het zwemparadijs. Zelf kiezen wij niet graag voor een massale camping. Hier hadden wij ook een Zweeds huisje en het leek ons nu wel erg handig om lekker alvast in de buurt te zijn. Extra voordeel na een tweedaagse vlotbouw ervaring weer even in een bed slapen en lekker kunnen douchen op de camping. Heerlijk!

Café - Gula Huset - https://www.cafegulahuset.se/stallplats-husbil

Bij ons is iedereen welkom, groot en klein! - Sörbyn 120, Bralanda 464 64 Zweden

Laatste autorit
tijdens onze laatste dag in Zweden, morgen vliegen wij al vroeg weer richting Amsterdam. Ja en nu stond het kaneelbroodje hoog op de lijst van wat ik zelf graag zou willen eten en ervaren in Zweden. Oeps de laatste dag alweer, nog geen kaneelbroodje en wat nu? Ok maakt niet uit waar, JA toch wel, NIET uit de supermarkt! Laten wij even kijken onderweg, waar komen wij nog langs? Op 15 minuten afstand en tijdens de lunch komen wij langs een café. Ja prima dat moet hem zijn! Jeetje wat een beleving zeg. Alleen al de inrichting in het café zelf. Bij binnenkomst zien wij links van ons een vitrine met allemaal lekkere hapjes, koekjes, gebakjes, waar staan nu de kaneelbroodjes?


Opeens zegt een van de meiden, KIJK MAM! Zijn dat niet kaneelbroodjes? Daarachter staan er nog drie. JA dat zijn ze, meteen even vragen of wij de laatste drie kunnen bestellen. Ja hoor, GELUKT!!! Heerlijk zeg, om zo langs de weg in dit te leuke café een over heerlijk kaneelbroodje te score! CHECK! Nu hebben we alles wel kunnen afvinken.

Mooi dat wij dan ook dit café treffen, zonder vooraf te kijken en te plannen! Hier kan ik echt van genieten. Zo spontaan, de inrichting doet je ook verbazen, zelfs het toilet is een attractie.


Geslaagde reis! Zeker een aanrader om rond te reizen in Zweden met kinderen, met de auto, per spoorfiets, per kano onderweg wildkamperen en op een zelfgebouwd vlot met als extraatje nog een te gek zwemparadijs! Hele aardige mensen ook, erg vriendelijk, gastvrij en behulpzaam! Laatste nachtje slapen in Zweden op de camping, in een Zweeds huisje. Te schattig deze stuga.


Gothenburg, (Landvetter Airport) - Amsterdam, (Schiphol Airport)


Ben jij weleens in Zweden geweest? Heb jij nog tips?

Geef het door via info@digitalnomadbear.com of laat een reactie achter via de contact pagina https://www.digitalnomadbear.com/contact-shop! Vragen zijn ook welkom! Of in het Zweeds, Välkommen!


Groeten,

Digital Nomad Bear

Cenote bezoeken, jeetje wat een paradijs ervaring. Zonneschijn licht effecten in de cenote. Groene
10 mei, 2022
Cenote bezoeken, jeetje wat een paradijs ervaring. Zonneschijn licht effecten in de cenote. Groene slingerplanten van bovenaf hangend naar beneden. Een wow effect zo verbazingwekkend mooi te zijn op deze plek. Slingerend over het water voor een plons ervaring. Bijzonder koud dat dan weer wel, brr. Mexico beleven en lekker aan staan.
Waar kunnen mensen jou van kennen, Jorien?  Ik zou bijna zeggen van van alles. Mensen kunnen mij ken
20 apr., 2022
Je maakte het kinderboek Digital Nomad Bear, Werelds Weids 01. Waar vind je de inspiratie voor die toffe illustraties en het verhaal? Die toffe illustraties zijn ontstaan in 2003 tijdens mijn eindexamenopdracht aan het Grafisch Lyceum te Amsterdam. Toen ontdekte ik mooie vormen door letters van het alfabet met zichzelf te verbinden. In 2017 ben ik opnieuw naar deze vormen gaan kijken en ontdekte ik door de letters A B C met zichzelf te laten verbinden er drie basisvormen ontstaan waar mee ik alle illustraties kan vormgeven en de digitale wereld van Digital Nomad Bear kan creëren. Zelf reis ik ook met drie medereizigers, Paul mijn vriend en onze dochters Yasmine (10 jaar) en Fyleine (7 jaar). Mijn eigen fijne basis. Hoe mooi is het dan dat Digital Nomad Bear drie basisvormen gebruikt om zijn hele wereld tot leven te laten komen.
12 apr., 2022
Geen verre reis, gewoon in Europa voor het eerst! Toeval? Goed een eigen gevoel! Nog mooier dat wij
12 apr., 2022
Geen verre reis, maar een keertje Europa. Voor het eerst! Toeval? Goed een eigen gevoel! Toen kwam corona. Amerika ging op slot en IJsland gaf geen goed reisadvies. Oeps en nu? Nu duimen dat IJsland een goed reisadvies krijgt voordat onze vakantie begint. Een week voor de schoolvakanties ging IJsland op groen. Onze regio viel heel erg gunstig! Als eerste kreeg onze regio vakantie! Nog mooier dat we alles zelf hadden geboekt via Booking.com. Hierdoor konden we alles nog wijzigen. Joehoe! Gebruik van maken! Nu konden we onze reis verplaatsen van eind juli naar begin juli! Vrijheid is dat! TOP! 4 juli kunnen wij al weg, hier gaan wij alles op inzetten. Voor de drukte uit. Spannend!
Share by: